Star Quad Speaker Cables Ke 4 – AG-4

« Terug
AG-4 AG-4

AG-4

AG-4 representeert de ultieme verfijning van eht AudioQuest Star-Quad ontwerp. De massieve Perfect-Surface Silver geleiders bieden ongekende niveaus van transparantie en dynamiek. Beter dan iedere andere soort geleider. AG-4 is onzichtbaar als je hem niet wilt zien, maar prachtig als je er naar kijkt.

MASSIEVE 100% PERFECT-SURFACE SILVER GELEIDERS (PSS): Het Perfect-Surface Silver in de AG-4 heeft een ongekend glad en puur oppervlak. Gepatenteerde metaal-verwerkingstechnologieën beschermen in iedere fase van het productieproces, van het tekenen tot productie, het oppervlak van de geleider. De extreme transparantie van PSS werd mogelijk gemaakt door Perfect-Surface technologie toe te passen op extreem-zuiver massief zilver. Al meer dan 15 jaar is AudioQuest een pionier op het gebied van het gebruik van superieure metalen, maar zelfs wij werden verrast door deze enorme sprong in prestaties die mogelijk werd dankzij Perfect-Surface technologie. PSS is het ultieme bewijs van wat deze technologie kan brengen. Alle getrokken metalen zijn richtingsgevoelig, en dat geldt voor draad uit de Doe-het-Zelf winkel maar ook voor de beste AudioQuest kabels. We zouden graag dit vreemde effect oplossen met het ontwerp. Maar aangezien we dat niet kunnen letten we er erg goed op dat de we de juiste signaalrichting op de kabels en de connectoren aangeven. Let alsjeblieft op deze markeringen als je audiokabels installeert.

KOOLSTOF GEBASEERD NOISE-DISSIPATION (ISOLATIE): De twee negatieve geleiders in AG-4 zijn geïsoleerd met gedeeltelijk geleidend koolstof-verrijkt Polyethyleen. Dit opmerkelijke materiaal zorgt ervoor dat er geen RF-rotzooi in de versterker terecht komt. Dit heeft hetzelfde klankmatige voordeel, een minder diffuus geluid en een beter stereobeeld, als wanneer RF-rotzooi binnen het audiocircuit beperkt wordt. AG-4 maakt gebruik van een geschuimde Polyethyleen isolatie op de positieve geleiders omdat lucht nagenoeg geen energie absorbeert en Polyethyleen weinig verlies kent en bovendien een gunstig vervormingsprofiel heeft. Door de grote hoeveelheid lucht in opgeschuimd-PE,  veroorzaakt het veel minder out-of-focus effecten dan andere materialen.

STAR-QUAD GEOMETRIE: De relatie tussen de geleiders bepaalt in principe de elektrische eigenschappen van een kabel (capaciteit en inductie). Maar, zelfs wanneer deze variabelen in een redelijke balans worden gehouden kan de relatie tussen de geleiders afwijken op manieren die een grote invloed hebben op het geluid. De Star-Quad geometrie in AG-4 zorgt voor een aanzienlijk beter dynamisch contrast en een betere verstaanbaarheid dan het geval zou zijn als dezelfde geleiders parallel zouden lopen.

SPREAD-SPECTRUM TECHNOLOGY (SST): Iedere afmeting of vorm van een geleider heeft een specifiek vervormingsprofiel. Ook al hebben radiaal symmetrische geleiders (massief of buisvormig) de minste onderbrekingen, iedere geleider van een specifieke afmeting heeft een specifiek klankkarakter. SST is een manier om de gewaarwording van deze klankeigenschappen te verminderen door gebruik te maken van een nauwkeurig bepaalde combinatie van geleiders met verschillende afmetingen. De verschillende, door SST technologie bepaalde, afmetingen van de geleiders in AG-4 zorgen voor een bijzonder helder, schoon en dynamisch geluid.

DIELECTRIC BIAS SYSTEM (DBS, US Pat #s 7,126,055 & 7,872,195 B1): Alle isolatiematerialen vertragen het signaal in de geleider die ze omhullen. Wanneer een isolatiemateriaal geen voorspanning heeft gekregen zal het het signaal ongelijkmatig vertragen, een groot probleem voor tijdsgevoelige multi-octaaf audiosignalen. Het DBS van AudioQuest zorgt voor een sterk en stabiel elektrisch veld dat de moleculen in de isolatie verzadigt en polariseert (organiseert). Dit minimaliseert zowel energieopslag in de isolatie als de meervoudige niet-lineaire tijdsfouten die optreden. Geluiden komen uit een verrassend donkere achtergrond met onverwachte detaillering en dynamisch contrast. De batterijen in het DBS systeem gaan jarenlang mee. Een testknop en een LED zorgen ervoor dat je af en toe de batterijen kunt controleren.

AANSLUITINGEN: AudioQuest biedt een grote keus aan hoogwaardige connectoren die ervoor zorgen dat AG-4 een solide verbinding kan maken met alle soorten apparatuur. De kwaliteit zit hem in de lage vervorming van het geluid, en niet noodzakelijkerwijs in het prachtige uiterlijk. Omdat het goud of zilver direct op de connectoren aangebracht wordt hebben de uiteindes van AudioQuest kabels een doffe uitstraling. Er zit geen glimmende, en schel klinkende, nikkel-laag onder. AudioQuest’s PK-spades zijn relatief zacht, omdat de betere metalen zacht zijn. Deze metalen maken een betere verbinding mogelijk. Bij onderdelen die een banaan-plug of BFA connector nodig hebben bieden de AQ PK-BFA/Banana pluggen, ten opzichte van conventionele messing versies, ongekend goede prestaties.

GEBRUIK: De metalen verdelers aan de uiteinden van AG-4 zijn gemarkeerd als ‘Speaker End’ en ‘Amp End’. Gebruik de kabels alstublieft in de voorgeschreven richting.