Analog Interconnects I X Snake I – X-Snake/i

« Terug
X-Snake/i

X-Snake/i

De AudioQuest Analog Installer Series biedt vijf kabels per verpakking in 0.5 meter, 1.0 meter, 2.0 meter en 3.0 meter. Dat is vooral handig voor professionele installatiebedrijven en Doe-het-Zelf enthousiastelingen.

Op het eerste oog lijkt het ontwerp van de X-Snake/i op dat van een traditionele coaxiale kabel. Maar, er zijn veel belangrijke verschillen die ieder een grote invloed hebben op de geluidskwaliteit.

ONTWERPPRINCIPES: De X-Snake/i heeft identieke geleiders voor het positieve signaal en de verbinding met de aarde. Onder het 100% afschermende folie zit een blanke geleider, precies dezelfde als de geïsoleerde centrale-geleider. De geleider onder de afscherming doet dienst een audioverbinding met een lage vervorming en als afvoer voor de afscherming naar aarde.

GELEIDERS: Beide geleiders in de X-Snake/i zijn massief. Elektrische en magnetische interactie tussen de draden in een conventionele kabel is de belangrijkste bron van vervorming, wat vaak een wat rafelig en hard geluid tot gevolg heeft. Massieve geleiders zijn van fundamenteel belang voor het zeer schone geluid van de X-Snake/i.

METAAL: Het Long-Grain Copper (LGC) in de X-Snake/i zorgt voor een vloeiender en helderdere klank dan mogelijk is met kabels die gebruik maken van gewoon OFHC (Oxygen-Free High-Conductivity) koper. OFHC is een generieke specificatie in de metaalindustrie die uitsluitend naar ‘verlies’ kijkt zonder daarbij te letten op vervorming.  LGC heeft minder oxiden in het geleidende materiaal, minder onzuiverheden, minder grensvlakken tussen de koperatomen, en biedt zeker betere audioprestaties.

ISOLATIE: Ieder massief materiaal dat naast een geleider ligt maakt in principe deel uit van een niet volmaakt circuit. De isolatie van kabels en de materialen waarvan printplaten gemaakt zijn absorberen energie (verlies). Een deel van deze energie wordt opgeslagen en vervolgens weer vrijgegeven als vervorming. De algemene kabelindustrie rangschikt isolatiematerialen op hun verlies, maar besteed daarbij weinig aandacht aan vervorming. AudioQuest rangschikt materialen op de schade die ze aan een audiosignaal toebrengen. Het PVC dat gebruikt wordt in Alpha-Snake geeft teveel verlies om gebruikt te worden in kwalitatieve videokabels, maar heeft binnen audiotoepassingen een onschuldige vervormingsprofiel, waardoor de Alpha-Snake plezierig en natuurlijk blijft klinken.

AANSLUITINGEN: de vergulde pluggen zijn zorgvuldig gemonteerd met het allerbeste soldeer. Het AQ soldeer is door het maken van de juiste keuze in vloeimiddel en metallurgie geoptimaliseerd om een verbinding te maken met zo min mogelijk vervorming. Alle soldeer, inclusief ‘zilversoldeer’ vormt een waardeloze geleider. De verschillen die je hoort tussen verschillende soorten soldeer is het resultaat van de kwaliteit van de gemaakte verbinding. AQ soldeer heeft geen hoog zilvergehalte omdat het met het toenemen van het zilvergehalte in het soldeer steeds moeilijker wordt een goede verbinding te maken. Een combinatie van deze belangrijke factoren, en nog veel meer subtiele details, verklaren waarom zelfs een goedkope kabel als Alpha-Snake zo goed kan klinken.