Bulk Spool Cat 700 Carbon – CAT700 Carbon

« Terug
CAT700 Carbon CAT700 Carbon

CAT700 Carbon

  • Massief 5% Zilver geleiders
  • Geleiders gecontroleerd op Digitale-Audio signaalrichting
  • Minimale skew en fase-versmering
  • Hardschuim isolatie
  • Totaal Afscherming en individuele paren
  • CMG (CL3 & FT4) gecertificeerde  Donkergrijs/Zwart Stripe PVC

 

Ethernet, en de Local Area Network (LAN) systemen dat het ondersteunt, is het koperen leidingstelsel van het digitale tijdperk. Ethernet biedt, ook zonder actieve versterker of repeater, bit-perfecte overdracht van audio, video en data signalen over lengtes tot 100 meter, en heeft een grote bandbreedte, lage jitterwaardes en een lage latency (minimale tijdvertraging en vervorming van de digitale-timing). Dit heeft geleid tot een ware revolutie in de manier waarop mensen hun digitale media opslaan, distribueren en benaderen, waardoor digitaal entertainment en andere belangrijke data naar iedere ruimte in de woning verstuurd kan worden.

Draadloze data-overdracht via WAN of WLAN, zoals Word documenten, Excel spreadsheets, foto’s en email, of zelfs multi-room video en achtergrondmuziek is eenvoudig en gemakkelijk. Maar voor dat draadloze gemak maak je een stevig kwaliteitsoffer: zelfs generieke ethernetkabel op rol van de bouwmarkt biedt betere audioprestaties dan zelfs het snelste en meest stabiele draadloze netwerk.

Als we de beperkingen van draadloze signaaloverdracht laten voor wat ze zijn, zien we dat ook de kwaliteit van de gebruikte kabel ertoe doet. De overdracht van grote databestanden wordt niet merkbaar beïnvloedt door de kwaliteit van de gebruikte kabel, maar een kwalitatief mindere ethernetkabel heeft wel een negatief effect op de real-time overdracht van ieder op ethernet gebaseerd netwerk-media systeem. Digitaal verpakte informatie wordt getransporteerd als een positief of negatief analoog signaal (vaak enen-en-nullen genoemd) en is kwetsbaar voor veel van de vervormingsmechanismes die we ook in analoge audio- en videosignalen terugvinden. Alle analoge en digitale kabels, inclusief USB, HDMI, FireWire en Ethernet, moeten het originele signaal intact laten.

Om het prestatie-potentieel van het hele audio- en videonetwerk te maximaliseren biedt AudioQuest zowel meerdere CAT600 (Cat6) en CAT700 (Cat7) ethernetkabels op rol voor complete netwerken, als afgemonteerde RJ/E kabels aan. Hoewel de CAT600 en CAT700 kabels op rol de beste keus zijn als je een complete ethernet infrastructuur in je huis aan wilt leggen, bevelen we de afgemonteerde ethernetkabels zoals Pearl, Forest, Cinnamon, Vodka en Diamond aan voor hoogwaardige toepassingen waar kortere lengtes gebruikt kunnen worden, zoals het transporteren van audio-data tussen een netwerk harde schijf in je luisterruimte en een DAC of netwerkspeler.

Cat6/CAT600 kabels ondersteunen netwerksnelheden tot 10 Gigabit per seconde (Gbps) over maximaal 55 meter, Cat7/CAT700 kabels ondersteunen netwerksnelheden tot 10 Gbps over maximaal 100 meter. CAT600 is verkrijgbaar als niet-afgeschermd DCP (Digital Copper Plumbing) of met een FMJ (Full Metal Jacket) algehele afscherming. Die laatste is merkbaar beter in situaties waar RF en EMI interferentie een probleem geven.

Alle AudioQuest ethernetkabels, op rol of afgemonteerd, maken gebruik van massieve geleiders waardoor de vervorming die ontstaat tussen de vele dunne geleiders in een kabel – de belangrijkste bron van vervorming in kabels – compleet wordt geëlimineerd, waardoor je een helderder, dynamischer en meer betrokken geluid krijgt. Superieure geleidermetalen minimaliseren vervorming omdat ze minder overgangen tussen kristallen en minder verontreinigingen (zoals oxides) op de grensvlakken bevatten. Massief High-Density Polyethyleen (PE) isolatie helpt bovendien om de kritische geometrie van de signaalparen te bewaren. Natuurlijk wordt er bij AudioQuest ethernet-kabels, net zoals bij alle analoge en digitale audiokabels, ook gelet op de juiste signaalrichting; pijlen op de kabel geven de juiste richting aan (van bron naar bestemming) voor de beste audiokwaliteit.

Er is een hoogwaardige low-profile mannelijke Cat-connector beschikbaar die bij CAT600 en CAT700 kabels op rol besteld worden. Een krimptang met matrijs om de low-profile modellen netjes af te kunnen monteren is nu ook leverbaar. Vrouwelijke muurplaat-connectoren zijn naar verwachting binnen enkele maanden leverbaar.

Het door het huis verplaatsen van digitale bits is een relatief eenvoudig klusje dat geklaard kan worden met standaard kabels die op rol of afgemonteerd geleverd worden. Je wilt de gevoelige data-pakketten echter zodanig behandelen, bewaken zelfs, dat de data op een betrouwbare manier opnieuw kan worden opgebouwd naar de audio- en videobestanden die jou inspireren. Dat is een belangrijke reden om voor AudioQuest CAT600 en CAT700 kabels op rol of afgemonteerde RJ/E Ethernet kabels te kiezen.