Reference Series Wel Signature – WEL Signature

« Terug
WEL Signature

WEL Signature

“Eerlijk gezegd heb ik er nooit over nagedacht om producten in een ‘signature series’ onder te brengen. Het komt nog steeds erg vreemd op me over. Toen een van mijn goede vrienden (en AQ’s ontwerper) Joe Harley het voorstelde was ik eigenlijk een beetje overrompeld. Maar toen we spraken over onze zoektocht: het jarenlang analyseren van materialen en constructies, de vele uren luisteren, het bewijzen van theorieën, de dosis geluk die erbij komt kijken…toen leek het me eigenlijk volkomen logisch. Ik dacht altijd dat als een designer zijn naam aan een product verbond, dat het betekende dat het laatste hoofdstuk van zijn carrière was aangebroken. Maar wees gerust, dit is het begin van een compleet nieuw boek.” – William E. Low, hoofdontwerper en oprichter van AudioQuest.

MASSIEVE 100% PERFECT-SURFACE SILVER GELEIDERS (PSS): Perfect-Surface technologie toegepast op zilver met een extreme zuiverheidsgraad geeft ongekende helderheid en dynamische contrasten. Massieve geleiders voorkomen wederzijdse beïnvloeding tussen de draden in getwiste kabels, wat een belangrijke bron van vervorming in kabels is. Perfect-Surface Zilver met een extreme zuiverheidsgraad minimaliseert vervorming die veroorzaakt wordt door de grensvlakken tussen atomen in een metalen geleider, waardoor hardheid nagenoeg  geëlimineerd wordt en de helderheid vergroot wordt ten opzichte van OFHC, OCC, 8N en andere kopersoorten.

FEP AIR-TUBE ISOLATIE (FEP is een Fluoropolymeer): Elke vaste stof grenzend aan een geleider maakt in feite deel uit van een niet volmaakt circuit. Kabelisolatie en printplaat-materialen absorberen energie (verlies). Een deel van deze energie wordt opgeslagen en weer vrijgegeven als vervorming. WEL Signature maakt voor alle geleiders gebruik van Air-Tube isolatie, omdat lucht nagenoeg geen energie absorbeert en FEP het beste extrudeerbare vaste isolatiemateriaal is, dat bovendien minder energie absorbeert dan andere materialen. De FEP Air-Tubes die gebruikt worden in WEL Signature omgeven de massieve PSS geleiders met bijna niets anders dan lucht.

DIELECTRIC BIAS SYSTEM (DBS, US Pat #s 7,126,055 & 7,872,195 B1): Alle isolatiematerialen vertragen het signaal in de geleider die ze omhullen. Wanneer een isolatiemateriaal geen voorspanning heeft gekregen zal het het signaal ongelijkmatig vertragen, een groot probleem voor tijdsgevoelige multi-octaaf audiosignalen. Het DBS van AudioQuest zorgt voor een sterk en stabiel elektrisch veld dat de moleculen in de isolatie verzadigt en polariseert (organiseert). Dit minimaliseert zowel energieopslag in de isolatie als de meervoudige niet-lineaire tijdsfouten die optreden. Geluiden komen uit een verrassend donkere achtergrond met onverwachte detaillering en dynamisch contrast. De batterijen in het DBS systeem gaan jarenlang mee. Een testknop en een LED zorgen ervoor dat je af en toe de batterijen kunt controleren.

OOLSTOF GEBASEERD 7-LAAGS NOISE-DISSIPATION SYSTEM (NDS): 100% afscherming is eenvoudig. Het voorkomen dat opgevangen RF storingen het aardpotentiaal van de apparatuur moduleren vereist AQ’s Noise-Dissipation System. Met metaal en koolstof verrijkte kunststoffen voorkomen dat een groot deel van de gevangen RFI de aarding van de apparatuur bereikt.

DRIEVOUDIG GEBALANCEERDE GEOMETRIE: De drie geleiders in de ‘Triple Balanced’ WEL Signature kabels garanderen dat, ongeacht of ze afgemonteerd zijn met RCA of XLR pluggen, de positieve en negatieve signalen beide over een geleider beschikken met een lage vervorming. De 100% afscherming wordt nooit ingezet als inferieure geleider.

KOUDLAS SYSTEEM: Het speciale ontwerp van de pluggen maakt het mogelijk om een perfecte hitte-vrije verbinding te maken tussen kabel en plug. De verbinding tussen de plug en de geleiders wordt gemaakt door gebruik te maken van het AQ Koudlas Systeem, wat zorgt voor een superieure verbinding die de structurele integriteit van de geleider onaangetast laat. Het Koudlas Systeem is een combinatie van hoge-druk op het contactpunt en het gebruik van een met koper- of zilver geïmpregneerde pasta (voor de zilveren geleiders in de WEL Signature wordt gebruik gemaakt van een zilver-pasta). Ook verkrijgbaar met XLR pluggen.

AANSLUITINGEN: het bijzondere uiterlijk van de WEL Signature RCA en XLR connectoren is het resultaat van vele jaren intensief onderzoek naar alle aspecten die bij het ontwerpen van een connector van belang zijn. Deze pluggen zijn uiterst nauwkeurig ontworpen componenten die de prestaties van alle eerdere ontwerpen ruim overstijgen.  De enige opdracht die de ontwerp-afdeling voor de WEL Signature heeft meegekregen is een plug ontwerpen met maximale auditieve prestaties. De connectoren van de WEL Signature moesten klankmatig even ‘onzichtbaar’ zijn als de WEL Signature kabel. Alle geleidende delen van de RCA-connectoren van de WEL Signature zijn met hoge nauwkeurigheid uit een staaf hoog-geleidend zuurstofvrij puur koper (HC-OFC – 99.94% +CU) gefreesd. Als belangrijkste isolatiemateriaal wordt FEP gebruikt. Een dikke (100 micron) zilverlaag wordt direct op het koper geplateerd. Maar ook alle contacten en pinnen van de XLR connectoren worden uit een staaf HC-OFC gefreesd, verzilverd en vervolgens vastgezet met Delrin (r) bussen.